מדריך מלא – איך לצאת ל נוודות דיגיטלית / רילוקיישן (לבעלי עסקים)

לינקים שימושיים
אם אתם בעלי עסקים שמשווקים באלפי/עשרות אלפי שקלים בחודש ואתם מנהלים מעל 2 עובדים. אולי אחד מהמשפטים הבאים של הלקוחות שלנו נשמע לכם מוכר : "אין לי שליטה ובהירות בעסק, אני לא יודע מה קורה בשיווק, מכירות ושירות אצלי בעסק – אין מקור אמת אחד, הכל מפוזר בין האקלסים" "אני והצוות שלי מתעסקים בנוהל כיבוי שריפות ועבודה שחורה 60% מהיום" "נופלים לי לידים בין הכסאות, שוכח לחזור אליהם ואני מפספס לפחות 30% מהלידים, אני משלם אלפי שקלים על שיווק בכל חודש ומשאיר כסף על הרצפה" תשאירו לנו פרטים בלינק למאטה לקבלת שיחת ייעוץ חינמית לאפיון העסק שלכם 👇
השקתי מדריך על "איך אפשר לבנות מקום אחד מסודר לנהל ממנו את כל העסק" לגמרי בחינם !
אם אתם מחפשים מערכת שתוכלו לממשק איתה את שאר המערכות בעסק שלכם ולעשות אוטומציות (קסמים), תוכלו להתנסות עם 10,000 פעולות חינם דרך הלינק שלנו במייק :
אם אתם מחפשים מערכת CRM ישראלית עם כוחות על בינלאומיים, תכירו את פיירברי – לשעבר פאוורלינק, הרשמו לקבלת חודש ניסיון חינם!
כלי העל שיאפשר לך לשלוט בכל המערכות העסקיות שלך במהירות מהמקלדת
המערכת המפורסמת והמדוברת ביותר בעולם שנוצרה כחול לבן בישראל – לניהול פרויקטים, משימות, לקוחות ועוד. לחצו על הלינק להטבות שוות :
מחפשים מערכת CRM בינלאומית שאפשר לשלב בה ניהול פרויקטים, עם חשבונאות ומרכזיה ישראלית – כדאי לכם להירשם ולראות את אורגימי, לקבלת חודש ניסיון חינם ליחצו על הקישור עכשיו !
רוצים מערכת דיוור ישראלית ברמה בינלאומית עם אופציות לאוטומציות / הקמת דפי נחיתה / ניתוח מעמיק של מערכי השיווק שלכם במייל, סמוב תיתן לכם את הפתרונות האלה והרבה מעבר. הירשמו דרך הלינק שלנו להמון הטבות שוות!
המרכזיה הטלפונית המתקדמת בישראל, עם יכולות Ai שישדרגו את העבודה היומיות של צוות המכירות הטלפוניות והתמיכה שלכם.
חשוב שתכירו את מערכת הנהלת חשבונות המתקדמת בשוק, מערכת סאמיט, להטבות והנחות לחצו על הלינק
מערכת סליקה מתקדמת, עם אפשרויות אוטומציה מדהימות. קבלו הטבות שוות בלינק :
מערכת מושלמת לניהול משימות, פרויקטים, עובדים ואפילו יכולה לשמש אתכם בתור מערכת ניהול לקוחות. קליקאפ היא המערכת בה מאורגנים כל הפרויקטים שלי לפיתוח העסק והשיווק.
מערכת האוטומציה המתקדמת בעולם בשילוב של AI AGENTS לבניה של עוזרים חכמים לעסק
כמו גוגל שיטס, אבל על סטרואידים. אפשר לבנות כמעט כל סוג מערכת שתרצו עם איירטייבל – CRM, ניהול מלאי, ניהול משימות… וזו רק ההתחלה.
מחפשים מערכת טפסים שנראית טוב יותר מGoogle Forms עם אפשרויות עיצוב ואוטומציה מתקדמות מהטובות בעולם?
רוצים לחבר את העסק שלכם לוואטסאפ? טיימליינס היא המקום : (מומלץ לטכנולוגיים ביניכם)
רוצה לגדול מפרילנסר לסוכנות אוטומציה ? מלא את השאלון הבא כדי להגיש מועמדות :

🎥 צ'ק ליסט לנוודים דיגיטליים מתחילים (לבעלי עסקים)

 

👋 היי חברים, 

 אני חמי שריימן, הבעלים של Ryse.co.il.

מ2019 בתחום האוטומציה העסקית, AI ו-CRM
✅עבדנו על 400+ פרויקטים מוצלחים ב-30+ תעשיות, כולל נדל"ן, יועצים, נותני שירות, עמותות, קורסים…
✅מנחה הפודקאסטים "הפרודוקטיביים", "יומנו של יזם" ו"עסק על אוטומט"

כרגע נמצא בתאילנד בעיקר אבל מנווד לעיתים קרובות.

 

📢 "לעזוב את הארץ, אבל לא את העסק"

  • חשבת לעבור לתאילנד לתקופה? אולי לנווד בעולם? לחיות בזול, אבל לא לוותר על העבודה ולא להוריד הילוך?
  • מה אם הייתי אומר לך שזה לא כזה ביג דיל כמו שכולם חושבים?
  • בסרטון הזה אני אתן לך את התכלס, כל מה שהייתי רוצה לדעת מראש – כולל צ’קליסט, אקסלים, אפליקציות וטיפים שיחסכו לך כאב ראש 💡
     

 

🧳 למה יצאתי לנוודות ?

  • אנרגיה – רציתי להוריד הילוך טיפה ובארץ יש אוירה תמידית של השרדות ולחץ להספיק עוד ועוד לנצח. שינוי גאוגרפי עושה הרבה. אני לא אומר שתשנו מקום וכל הבעיות הפנימיות יפתרו אבל זה בהחלט עוזר להוריד לחץ חרדה סטרס וכו.
  • חוויות – ככל שאני גדל אני משקיע יותר ויותר בחוויות ופחות ופחות ברכוש, זה פשוט מה שעושה לי אישית טוב. אז לקפל את כל הציוד שלי למזוודה ולצאת למסע זה בדיוק מה שרציתי.
  • כסף – כמובן שחלק מהשיקול הוא עלויות מחיה נמוכות משמעותית בחול ובייחוד במזרח. כן גם עם כל המעברים הטיסות הביטוחים וכו עדיין יוצא זול בפער מתל אביב.
  • אבל… יש גם אתגרים והיו לי חששות לפני המהלך. וזה בדיוק מה שנדבר עליו עכשיו. 

 

🎯 החששות שהיו לי (ואיך פתרתי אותם)

 

  • הפרשי שעות – ספציפית למול המזרח (התחלתי בתאילנד) ההפרש הוא בין 4-5 תלוי בתקופה בשנה. זה הפרש ענק. בהתחלה חששתי שלא אהיה זמין כשצריכים אותי, אבל בפועל זה גרם לי להשקיע פי 3 בתשתיות ובנהלים של העסק שגם ככה מושחזים ככה שלא יהיה בי צורך מעבר לשיחת זום אחת לשבוע עם כל הצוות ושאר הדברים יהיו בהתכתבות במערכת ניהול פרויקטים שלנו בצוות – Clickup.
    החשש הפך ליתרון ענק כי אני מסיים את כל העבודה שלי כשאנשים בארץ רק פותחים עיניים.
  • ירידה בפרודוקטיביות וריכוז – חששתי שלא יהיה לי מספיק זמן לסיים את כל המשימות שיש לעסק בגלל כל הנסיעות, המעברים, הFOMO לצאת ולעשות דברים. בפועל זה גרם לי להיות יותר פרודוקטיבי בזמני העבודה שלי כך שהתפנה לי כמו קסם הרבה יותר ביומן. ושיטות הפרודוקטיביות הבסיסיות ביותר שיישמתי אצלי בחיים לפני עשור (ביטול הסחות דעת, ניהול יומן מסודר ומערכת ניהול משימות) עזרו לי לשמור על הכל מתקתק.
    לעוד מידע על פרודוקטיביות – תוכלו לשמוע את הפודקאסט שלי "הפרודוקטיביים".
  • מה עם החברים והמשפחה ? מודה שזה הדבר היחיד שאני מתגעגע אליו מידי פעם כשאני בחו"ל. זה העוגן היחיד שיש לי בישראל באמת. אבל בפועל אנחנו מדברים הרבה בווצאפ ושיחות וידאו אז המרחק לא מורגש ברוב המוחלט של הזמן. וכשאני חוזר לביקורים הכל אותו הדבר, חוזרים לשגרה כאילו לא טסנו בכלל. גם הזמן שמושקע עם חברים ומשפחה בגיחות לישראל מידי פעם הוא יקר וכולם יודעים את זה אז הגעגוע גורם לקרבה גדולה יותר כשנפגשים פיזית.
  • פחד מלפספס – הFOMO חזק כשיש אירועים שהייתי מגיע אליהם קבוע כל שנה עם חברים ופתאום אני לא שם ורק רואה תמונות שלהם בקבוצה. אבל החוויות שאני צובר בנוודות הם לא פחות מהאירועים הקבועים וגם אם יש משהו שאני לא רוצה לפספס תמיד אפשר לתכנן את הביקור לקראת האירוע שכל החברים הולכים אליו כל שנה.
  • לוגיסטיקה – איבוד שליטה על סדר יום/שגרה, פחד לא למצוא מקומות לינה טובים, בעיות אינטרנט שפוגעות בעבודה, אי-ודאות לגבי ויזות. זה דברים שפותרים את עצמם בכנות – כל מה שציינתי פה הוא לא דרמתי בכלל… בשניה אפשר להחליף מלון אם סגרתם אחד לא טוב, האינרטנט גם במקומות נידחים עובד מעולה, עניין הויזה הוא בדיקה של 2 דק בגוגל בין כל יעד שאתם עוברים. החששות הלוגיסטיות נפתרות בדקות בודדות. 

בשורה התחתונה רוב החששות לא מתממשות בכלל והופכות אפילו ליתרונות. במקרה הגרוע תמיד אפשר לחזור לישראל 🙂

 

 

צק ליסט להכנה לפני המעבר (עם טיפים שיחסכו לכם הרבה כסף וכאב ראש)

  • ציוד שנשאר בארץ – תתרמו, תמכרו, תעבירו לחברים כל דבר שאתם לא מתכננים להשתמש בו. אולי שווה שתעשו את זה בגיחה חזרה שאתם עושים לביקור ולא מראש כי בהתחלה לא יודעים לכמה זמן נוסעים.
  • ביטול תשלומים בארץ – אם אתם משלמים כל חודש לחשבון טלפון, לחדר כושר הקרוב לביתכם או לכל דבר אחר שאתם לא מתכננים להמשיך בטיסה, תבטלו הכל מראש.
  • עדכון בנקים וחברות אשראי – אופציונלי ולא חובה. אם לא תעדכנו אותם שאתם בחול הם עלולים לחסום לכם גישה כשאתם בחול (לא שמעתי על מקרים כאלו הרבה אבל מספיק פעם אחת שזה יקרה ולא תרצו שזה יקרה לכם יותר בחיים)
  • כרטיסי אשראי – תוודאו תוקף ותזמינו כרטיס חדש במידת הצורך. טיפ : בנק פפר לא נתן לי להוציא כרטיס חדש מרצון כי אמרו שאני חייב לחכות שיגמר התוקף אז פשוט דיווחתי על כל שהכרטיס אשראי נשרט ושלחו לי חדש תוך שבוע. בנוסף נכון להקלטת סרטון זה יש הטבה לONE ZERO למי שמעביר משכורת לקבל מסלול עם המרת מטח של 0% – תבדקו אם רלוונטי לכם. יש לי אשראי רזרבי גם של MAX I NEED IT עם עמלה של 1% עמלת המרת מט"ח. 
  • מסמכים חשובים – תסרקו את כל המסמכים החשובים לענן שלכם – אצלי זה גוגל דרייב. (דרכון, ביטוח, חיסונים, מסמכים עסקיים)
  • מלון – ממליץ לכם לנחיתה הראשונה לכל הפחות לסגור מלון מפנק שיהיה נחיתה רכה 🙂 ובכללי יש המון אפליקציות למלונות אני אישית לרוב סוגר עם BOOKING.COM אבל אני יודע שאנשים גם אוהבים את AGODA וAIRBNB. לא תמין יש לי כח לוודא את העלויות בכל האפליקציות אבל שווה לוודא מראש כדי לחסוך על אותו מלון. במקביל אציין ששווה לבדוק עם מתווך מקומי על דירה במידה ואתם נשארים מעל חודש במקום מסוים.
  • דרכון + ויזה – תוודאו מראש אם יש צורך בויזה ליעד שאתם טסים (החוקים משתנים כל הזמן אז כדאי להיות עם היד על הדופק) וכמובן שהדרכון בתוקף.
  • צילומי דרכון ומידע לכל תיק + TAG – מספיק פעם אחת שחברת תעופה איבדה לי מזוודה והייתי צריך לחכות לה שבוע כדי להפוך אותי לפרנואיד. אני ממליץ שיהיה להם טאג על התיק עצמו ובנוסף גם SAMSUNG או AIR TAG בתוך התיק שתדעו איפה הוא נמצא במיוחד אם אתם עושים קונקשנים. 
  • כרטיסי טיסה – אם אתם טסים ליעד רחוק ואין לכם לחץ של זמן כי אתם מנוודים אז יש לכם גמישות גבוה אני ממליץ לבדוק על להשאר ביעדים מסוימים בקונקשים – זה יכול לאפשר לכם לטייל בעוד מקום ולחסוך כסף על טיסות. לדוגמא לתאילנד יש הרבה טיסות דרך דובאי/סינגפור/יוון ואם תיהיו כמה ימים באחד מיעדי הקונקשן הטיסה אחרי יכולה להיות יותר זולה משמעותית.
  • חיסונים – שווה לוודא מראש מה נחוץ. אני עשיתי במכון מור.
  • רישיונות – שימו לב אם אתם טסים למזרח הרבה יותר נוח להתנייד עם קטנוע ולמרות שלרוב לא יבקשו ממכם רישיון כשתלכו להשכיר קטנוע בלי רישיון אין לכם ביטוח. ולצערי יש הרבה נפילות מקטנוע (זה קרה גם לי ומזל שהייתי מבוטח). רישיון לקטנוע זה משהו שאפשר להוציא תוך שבוע, אז אני ממליץ לעשות מראש. וחשוב שתעשו גם רישיון בינלאומי – זה נייר פשוט שעולה כמה שקלים וזה מה שיבדקו במידה ומשטרה תעצור אתכם (לא את הפלסטיק).
  • ביטוח נסיעות לחול – תוודאו את האותיות הקטנות בביטוחים, במיוחד אם אתם מתכננים לעשות אקסטרים. בכנות מהבדיקות שעשיתי רוב הביטוחים מציעים את אותם הדברים אבל במחירים שונים. אני אישית סגרתי עם סוכן בשם טל ארז מ Safe4You.
  • המרת מט"ח – אם אתם יודעים מראש שהמקום שתלכו אליו יגבה ממכם עמלות גבוהות על המרת מט"ח למטבע המקומי או במשיכה מהבנק, שווה שתגיעו מראש עם USD או EURO להמרה. ספציפית בתאילנד יש עמלה של בערך 20 שקל בכל משיכה (לא נורא, אבל מצטבר). שימו לב לבדוק מראש באינטרנט מאיזה בנק כדאי למשוך. למשל בתאילנד עדיף בKrungsri.
  • אינטרנט – אני מצאתי שהכי זול, נוח ואמין זה SIM מקומי במזרח. באירופה אני משתמש יותר באפליקציה של AIRLO לאינטרנט אבל לא חובה כי יש SIM כמעט בכל קיוסק ברחוב.
  • טלפון וSMS – יש המון פתרונות, אני אישית משתמש במרכזיה טלפונית לעסק דרך חברת VOICENTER (כשהמחשב דלוק עם החייגן אני מתקשר ללקוחות ומקבל שיחות – כשהמחשב מכובה המרכזיה מתעדת שיחות נכנסות ללא מענה בלוח בקרה מסודר ואז אני פשוט חוזר אליהם כשאני שוב פותח את המחשב). בתכלס את רוב השיחות אני עושה מהווצאפ. והשארתי מספר פתוח בישראל כדי לקבל SMSים בעלות של 10שח עם חברת 019. המליצו לי בעבר גם על ZADARMA, VIBEROUT, 013, 011… כמו שאמרתי יש המון פתרונות אז רק שימו לב שחשוב לוודא שתוכלו לקבל SMSים מהארץ ל2FA וVARIFICATION של אתרים ישראלים ובנקים וכו.
  • מפות – יש אופציה בG MAPS להוריד מראש מפה של האזור שאתם טסים אליו וככה בלי איטרנט ורק עם GPS תוכלו להתמצא לפחות עד שתשיגו SIM ביעד חדש.
  • אפליקציות – תוודאו מראש בגוגל לפני שאתם מגיעים ליעד מסוים במה משתמשים במקום הספציפי. זה סופר שימושי. למשל בתאילנד אפליקציות כמו BOLT, GRAB וPANDA משמשות אותי כל יום להתניידות ולהזמנות אוכל. יש גם את אפליקצית LINE שהיא משתמש לתקשורת עם הרבה עסקים מקומיים באזור.
  • ביגוד וציוד– כמה שפחות ! אחת הטעויות הגדולות שעשיתי זה להביא יותר מידי ציוד לטיסה הראשונה. בסופו של יום אני טסתי למזרח והכל שם זול בטירוף אז הטיפ הזה לא בהכרח רלוונטי לכם אם אתם טסים לאוסטרליה.
  • עדכון בעסק – אם אתם בעלי עסק תעדכנו מראש את הלקוחות שהכל ממשיך כרגיל פשוט התקשורת מולכם תיהיה בווצאפ בעיקר כולל השיחות. אותו הדבר גם לצוות שלכם במידה ויש ולספקים.
  • גלישה באינטרנט – ממליץ לכם להוסיף VPN לדפדפן שלכם. כדי שתוכלו לגלוש באתרים מישראל כמו בנקים ורשויות המס שחוסמים גלישה מחול. אני אישית משתמש בCHROME ובתוסף 1CLICKVPN – עובד מעולה ובחינם.
  • מיסים – יש כל מיני תנאים לתושבי ישראל ובכללי בנוודות, אז אם אתם בעלי עסק תעדכנו את רואה החשבון שלכם ותוודאו איתו שאתם מתנהלים תקין בנוודות שלכם כדי שלא תשלמו מס כפול בטעות. שווה לעשות על זה וידוי כפול ולהתיעץ עם רואה חשבון מומחה במיסוי בינלאומי לנוודים. יכול להיות שיש גם היגיון בניתוק תושבות לצרכי מס אבל זה כבר תלוי בהמון גורמים שלא רק כלכליים.
  • תחביבים – התלבטתי אם לרשום את זה בכלל ברשימה אבל אישית עבורי זה בין הדברים החשובים ביותר. בכל מדינה שתגיעו אליה יש את הקסם שלה ומעבר לתרבות, אוכל ונופים יש להם גם תחביבים שייחודיים למקום. כמובן שבתל אביב יש הכל אבל אין כמו ללכת לאימון MUAY THAI או PICKLEBALL בתאילנד, לשחק ביליארד בויאנטם או לגלוש על הגלים בברזיל. אחד הדברים הכיפיים ביותר לדעתי האישית בנוודות זה לחוות את התחביבים של המקום – זה פותח את הראש, מגדיל סט כישורים ובתכלס פשוט כיף ענק.
  • חיי חברה – אם אתם תגורו בהוסטלים סביר להניח שתפגשו הרבה חבר'ה שהם בוויב של טיול וזה שונה מווייב של נוודים שזזים לאט יותר ממטיילים בדרכ וגם עובדים תוך כדי. ברוב המקומות שהייתי בהם יש בתי קפה שבהם תפגשו המון אנשים שכנראה בראש שלכם ותוכלו לעשות איתם דברים ביחד. וגם כמו בטיפ הקודם במידה ואתם מתעסקים בתחום מסוים כמו לדוגמא גלישה אתם בודאות תיתקלו בעוד גולשים ותוכלו להתחבר אליהם 🙂
  • מרגישים מבולבלים וחסרי קרקע יציבה ? אני ממליץ על לבנות רוטינה שתכניס קצת שגרה ולהתקע במקום ספציפי. אולי על הבוקר לעשות ספורט, להכין ארוחת בוקר וקפה לפני שאתם מתחילים עם היום, ובלילה לקרוא קצת ספר עם תה. כשיש עוגנים לאורך היום שחוזרים על עצמם זה עוזר לתחושת יציבות. בני אדם אוהבים ודאות והיא מייצרת תחושה של יציבות.
  • יציאה מהשגרה – אתם בחול אז שווה מאוד לבדוק על אירועים שלא קיימים בישראל כמו הופעות/פסטיבלים/ריטריטים.
  • טיולים/מסעדות/אטרקציות – מעבר לחיפוש בגוגל או בGPT אפשר פשוט להכנס לG MAPS ולרשום בשורת חיפוש מה שאתם רוצים והוא יתן לכם המון אופציות באזור – תסתכלו על הדירוג ועל התמונות לפני שאתם הולכים למקום מסוים. בכללי אני מאוד אוהב לסמן תמיד המלצות בגוגל מאפס, כולל מקומות מועדפים שלי ומלונות שאני סוגר – בקיצור GOOGLE MAPS אפליקציה מטורפת עם המון אפשרויות ואני מנהל דרכה הרבה דברים – ממליץ גם לכם.



🎒 רשימת הציוד שלי

ההמלצה הכללית שלי כמו שאמרתי מקודם זה להביא את המינימום הנחוץ ולא המקסימום האפשרי.

  • טרולי/מזוודה קטנה – בעדיפות למזוודה שאפשר לעלות איתכם למטוס כדי לחסוך עלויות על כבודה וגם כדי להוריד את הסיכוי שיאבדו לכם אותה (קרה לי כבר) + תג תוית שם וSAMSUNG TAG לתיקים.
  • תיק קטן לטיולי יום וסיבובים באזור
  • כרית טיסות + אוזניות ואטמי אוזניים
  • דרכון בתקוף עם ויזה ורישיונות – נהיגה, צלילה.
  • פלאפון עם 2 מטענים (יחד עם מתאם כללי לחול)
  • דיסק SSD חיצוני של 1TB לזכרון נייד
  • רמקול קטן + אוזניות
  • מחשב עם מטען ועכבר נייד (הבאתי בפעם הראשונה לחול גם סטנד, מקלדת ניידת, תיק למחשב, ובסוף לא השתמשתי באף אחד מהם)
  • דברי מקלחת – שק כביסה, תיק רחצה, מכונת תספורת, בושם וכו
  • ביגוד – כפכפים, נעלי ספורט, 5 חולצות, סוודר, 3 גופיות, 2 מכנסי טיולים שמתפצלים לשורט, בגד ים, 10 בוקסרים וגרביים, כובע ומשקפי שמש. ממליץ לחשוב על ביגוד לשבוע אחד בלבד -גם ככה אתם תעשו כביסה אחת לשבוע בממוצע אז חבל להסחב עם יותר מזה כי פשוט לא תשתמשו וכנראה שתרצו לקנות בגדים מהמקום שאתם נמצאים בו.

 

בשורה התחתונה:

המעבר לנוודות נשמע כמו פרויקט – אבל עם הכנה נכונה, הוא פשוט וקליל.
תחסוך כסף, תחיה טוב, ותמשיך לנהל עסק פעיל מכל מקום 🌍

מעניין אתכם עוד סרטונים והדרכות בנושא או שיש לכם שאלות נוספות ? תרשמו לי בתגובות – אני עונה לכולם 🙂

שתפו את הסרטון:

הדרכות שעשויות לעניין אותך

קבלו בחינם את ההדרכות הכי חדשות שלנו​